header v2

paradijsvogelVeel te laat heb ik jou liefgekregen

schrijfmeditatiemiddag

“Veel te laat heb ik jou liefgekregen, schoonheid wat ben je oud wat ben je nieuw. Binnen in mij was je, ik was buiten…”

Op deze bijeenkomst laten we ons zowel inspireren door deze zinsnede uit het lied ‘Om vrede’ van Huub Oosterhuis als door ‘paradijsvogels’, het seizoenthema van De Zwaan en de Laatdiensten. Een paradijsvogel is een tropische zangvogel met levendige en schitterende kleuren. Vogel van God, zegt Wikipedia. In figuurlijke zin zijn paradijsvogels bijzondere en eigenzinnige mensen. Wat kunnen wij van paradijsvogels leren? Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, maar hoe ben jij eigenlijk gebekt? Wat is jouw partij in de symfonie van het Leven?
Het antwoord kunnen we alleen ‘binnen in ons’ vinden. We doen deze middag verschillende schrijfoefeningen en meditaties die ons helpen dieper in contact te komen met onszelf en dat wat groter is dan wij.

  • Zaterdagmiddag 14 maart, 14.00 - 17.00 uur
  • Remonstrantse kerk, Fnidsen 37, Alkmaar
  • € 17,50
  • Docent: Marja Ligterink begeleidt in haar praktijk Zinne-beelden en op de bijeenkomsten van het steunpunt verlies en rouw van De Zwaan mensen met verlies- en rouwervaringen. Hierbij maakt ze gebruik van creatieve opdrachten, waaronder schrijven. www.zinne-beelden.nl

Deze activiteit wordt ondersteund door de PGA