verlies en rouwSteunpunt Verlies en Rouw voor de regio Alkmaar

Het Steunpunt Verlies en Rouw is er voor iedereen die een dierbare verloren heeft. Doel van het Steunpunt is een luisterend oor te bieden en gelegenheid te geven aan lotgenoten in rouw om elkaar te ontmoeten. Tevens is er veel informatie aanwezig over verlies- en rouwverwerking.
Het Steunpunt is ontstaan vanuit Oecumenisch Aandachtscentrum de Zwaan en wordt begeleid door Marja Ligterink en Eva Snieder-Nieuwhof, beiden ervaren rouwbegeleiders.
Het Steunpunt is elke derde dinsdag van de maand geopend van 14.00 uur tot 16.30 uur. 

Van 14.00 tot 14.45 uur is er inloop en kunt u elkaar ontmoeten en luisteren we naar uw verhaal.
Van 14.45 tot 16.30 uur wordt er een thema besproken of is er een workshop of andere activiteit. 


Agenda

16 juli: wandelen
20 augustus: boekentafel


Wandelen

Op 16 juli is het thema ‘wandelen’. 

Wandelen is een goede manier om nieuwe frisse energie op te doen. Doordat je in beweging bent en je frisse lucht inadem, ga je dieper ademen en ga je je energieker voelen. Wandelen is goed tegen sombere gevoelens. Je kunt mindful wandelen, maar ook gezellig met iemand anders. Zelf neem ik vaak een camera mee: dan let ik op wat groeit en bloeit en dan merk ik dat mijn hoofd tot rust komt.

We gaan (mits het niet regent) om 14.45 uur een wandeling maken. Het doel is om met elkaar te wandelen in aandacht. Vanuit 't Swaenennest (zo heet het huis waar het Steunpunt is) lopen we zo het Bolwerk op, de groenstrook die om de binnenstad van Alkmaar loopt. Vandaar wandelen we naar een gezellig terras voor een kop koffie of thee. Op de heenweg doen we enkele aandachtsoefeningen. De heen- en terugweg is ongeveer anderhalve km.


Voor meer informatie kunt u ook bellen :
06 30 08 86 10  Marja Ligterink
06 11 44 56 37  Eva Snieder-Nieuwhof