header v2

verlies en rouwSteunpunt Verlies en Rouw voor de regio Alkmaar

Het Steunpunt Verlies en Rouw is er voor iedereen die een dierbare verloren heeft. Doel van het Steunpunt is een luisterend oor te bieden en gelegenheid te geven aan lotgenoten in rouw om elkaar te ontmoeten. Tevens is er veel informatie aanwezig over verlies- en rouwverwerking.
Het Steunpunt is ontstaan vanuit Oecumenisch Aandachtscentrum de Zwaan en wordt begeleid door Marja Ligterink en Eva Snieder-Nieuwhof, beiden ervaren rouwbegeleiders.
Het Steunpunt is elke derde dinsdag van de maand geopend van 14.00 uur tot 16.30 uur. 
Er wordt een bijdrage in de kosten van € 5,00 gevraagd.

Van 14.00 tot 14.45 uur is er inloop en kunt u elkaar ontmoeten en luisteren we naar uw verhaal.
Van 14.45 tot 16.30 uur wordt er een thema besproken of is er een workshop of andere activiteit. 
Locatie: Luttik Oudorp 93 1811 MV Alkmaar

Wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.\

 

Locatie: 

Aanloophuis de Steiger, Luttik Oudorp 93, 1811 MV Alkmaar

 

Het Steunpunt heropent op 21 september.Marja Eva 

Na een lange zomer waarin we gesloten waren, gaan we op 21 september weer starten met het Steunpunt.
Je bent dan welkom vanaf 14.00 uur: de koffie en thee staan klaar. Het eerste half uur is vooral lotgenotencontact. Daarna besteden we aandacht aan een thema. In september is dat ‘Herstel na verlies’. Eva zal deze middag begeleiden waarbij ze zal ingaan op de gevolgen van de coronaperiode op het rouwproces.

 

In de laatste maanden van het jaar 2021 zullen we in de thema’s vooral aandacht besteden aan herstel en veerkracht, herinneringen en hoe je omgaat met de komende feestdagen.
Ons adres blijft voorlopig Luttik Oudorp 93 in Alkmaar, in aanloophuis de Steiger.
De kosten zijn € 5 per middag. Je bent van harte welkom.
Omdat de coronapandemie nog niet voorbij is, houden we de maatregelen aan. Dat betekent in ieder geval dat we voorlopig nog de anderhalve meter aanhouden en dat we je vragen thuis te blijven bij verkoudheid. We kunnen in september maximaal tien mensen ontvangen. Reserveren is daarom verplicht: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 


Agenda

21 september: lezing: 'herstel bij verlies'
19 oktober: schrijfworkshop: 'In liefdevolle herinnering'
30 oktober: gedenkmiddag: herdenking overledenen
16 november: feestdagen en rouw
21 december: kerstmiddag

 

21 september: herstel na verlies in coronatijd

Als je in de coronatijd iemand verloren hebt, die je heel dierbaar is, is dat vaak een extra zware tijd geweest. Het afscheid nemen was moeilijk door de beperkingen. Bij de uitvaart mochten er minder mensen aanwezig zijn, dan je had gewild. En de periode daarna is vaak ook erg stil geweest, omdat bezoek niet mogelijk was. Dit alles beïnvloedt het verloop van een rouwproces, waardoor je eigen herstel van het verlies moeizaam kan verlopen.
Op dinsdag 21 september zal Eva vanaf 14.30 uur hier verder op ingaan en ook kunnen de deelnemers hun ervaringen vertellen en vragen stellen. Vaak is het heel steunend om van lotgenoten te horen hoe iedereen met deze tijd is omgegaan. Als je wil komen, is reserveren van te voren verplicht, via mobiel: 06 30 08 86 10 (Marja) of per email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


19 oktober: schrijfworkshop: 'In liefdevolle herinnering'

In oktober hebben we als thema 'in liefdevolle herinnering'. We doen dit met onder andere met behulp van creatief schrijven.
We gaan dan weer schrijven over persoonlijke herinneringen. Vorig jaar hadden we dit ook op het programma en mensen waren enthousiast over deze manier van werken. In de volgende nieuwsbrief vertellen we je er meer over. Ook als je er vorig jaar bij was kun je meedoen want nu kies je wellicht voor andere herinneringen.


30 oktober: gedenkmiddag

Op zaterdag 30 oktober organiseren we in kerkelijk centrum 'de Blije Mare' (naast het winkelcentrum) een gedenkmiddag: voor iedereen die een dierbare mist.
Tijdens deze middag kun je een lichtje branden voor iemand die je mist, de naam (namen) laten voorlezen en een foto op de gedenktafel plaatsen.
Muzikale medewerking is er van Gregor Overtoom (viool) en Liesbeth Brinkman (zang)
Na afloop is er een hapje en een drankje.
Uiteraard kun je familie/vrienden meenemen.


Voor meer informatie kun je ook bellen :
06 30 08 86 10  Marja Ligterink
06 11 44 56 37  Eva Snieder-Nieuwhof


Links

Op internet zijn veel organisaties te vinden die steun geven bij rouw. 
Op de pagina https://ikmisje.eo.nl/pagina/ontmoet-en-deel staan veel van die links op een rijtje.
Wij noemen met name de volgende links: